paris

Franța extinde starea de urgență pentru sănătate până la 24 iulie. Motivul este unul întemeiat: Europa impune ridicarea restricțiilor de blocare şi asta ar însemna ca pericolul să fie şi mai mare.

Ministrul Sănătății din Franța a anunțat extinderea stării de urgență a sănătății publice până la 24 iulie. Mișcarea a fost anunțată de Olivier Veran sâmbătă, în urma unei reuniuni de urgență a Consiliului de Miniștri.

În timp ce starea de urgență în sănătate era de așteptat să fie ridicată pe 23 mai, acest lucru a fost considerat a fi „prematur”.

Decizia guvernului de a extinde situația de urgență va fi transmisă legiuitorului țării pentru aprobarea finală săptămâna viitoare. Proiectul de lege prevede, de asemenea, condițiile de carantină pentru persoanele care vin în Franța din străinătate în urma relaxării restricţiilor din restul statelor europene.

„Va trebui să trăim cu virusul o perioadă”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, după o întâlnire a cabinetului.

Reamintim că Franța este una dintre țările europene cele mai afectate de virus cu 24.594 de decese din 167.346 de cazuri confirmate.

Guvernul a anunțat ridicarea treptată a unor măsuri de blocare începând cu 11 mai, inclusiv redeschiderea școlilor primare, potrivit france24.

Ziua Internațională a Muncii, președintele francez Emmanuel Macron a avertizat  că ieșirea din blocare nu va semnala revenirea la „viața normală”.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *