Researchers Work On Developing Test For Coronavirus At Hackensack Meridian's Center For Discovery and Innovation

O cursă internațională pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus a început de ceva vreme, iar implicați sunt cercetători, companii și guverne, dar mai ales agențiile de spionaj și informații. Un oficial american din comunitatea de intelligence a declarat pentru BBC că agențiile de informații din diferite țări conduc operațiuni de recunoaștere.

Bill Evanina, directorul Centrului pentru Securitate și Contrainformații din SUA, a declarat că guvernul american a avertizat organizațiile care se ocupă de cercetare medicală în privința riscurilor.

El nu a confirmat, însă, dacă a existat vreun caz în care informații au fost furate. Surse din comunitatea de informații britanică au spus, de asemenea, că au observat o activitate similară.

„Ne străduim, împreună cu persoane din industrie, cercetare și guvern, pentru a ne asigura că informația și cercetarea noastră sunt protejate cât mai bine. Ne așteptăm ca agenții de informații străine, inclusiv cele ale Partidului Comunist Chinez, să încerce să obțină informații cu privire la lucrurile de care ne ocupăm”.

Guvernul american încearcă să ajute la dezvoltarea unui vaccin printr-un program care ar fi denumit Operațiunea „Warp Speed”. Țara care descoperă prima formula cea mai eficientă și mai sigură se va asigura că cetățenii ei sunt primii care beneficiază de vaccin.

„În această perioadă nimic nu este mai valoros decât cercetarea biomedicală care ar putea să ne ajute cu dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului”, a adăugat Evanina.

La mijlocul lunii aprilie, FBI a anunțat că au exista „intruziuni” în instituții care se ocupă de cercetare anti-COVID în SUA. Centrul pentru securitate cibernetică din Canada a avertizat, de asemenea, că există actori care pot încerca să fure proprietate intelectuală de la organizațiile angajate în cercetarea și dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus.

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *