Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost întrebat, joi seară, dacă se vor putea organiza nunţi după data de 15 mai şi a precizat că acest lucru va fi evaluat de către specialişti, în funcţie de contextul epidemiologic din acel moment.

Vela afirmă că respectarea în continuare a tuturor măsurilor poate aduce o perspectivă ”optimistă” în acest domeniu.

”Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evuluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor”, a declarat, joi seară, Marcel Vela, răspunzând mai multor întrebări pe care le-a primit pe această temă pe pagina sa de Facebook.

”Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Vela.

Acesta a afirmat că respectarea tuturor măsurilor până în 15 mai poate aduce o perspectivă optimistă.

”Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc”, a mai spus Vela.

Acesta a explicat că, dacă peste două săptămâni numărul de cazuri va fi în creştere nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu.

”Aşa că acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialişti, cheia este la fiecare între noi. Depinde de comportamentul nostru şi de ceea ce mai răbdăm un pic încă”, a mai spus Vela.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *