Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „ Dr. Carol Davila” a publicat joi seara un material video emoționant cu mărturisirile unei paciente diagnosticate cu COVID 19.

„Astăzi, cu permisiunea medicilor curanți și a pacientei, am aflat ceea ce trăiește un pacient diagnosticat cu COVID 19, internat în secția ATI a Campusului medical militar ROL 2”, au anunțat reprezentanții spitalului, pe pagina de Facebook.

„Am fost foarte rău, deci foarte rău mi-a fost. Și în momentul în care am ajuns aici m-au primit foarte bine. Pentru că simptomele au evoluat nu în ore, în minute, în secunde, și am început să mă simt din ce în ce mai bine. Iar eu azi am putut să mă duc până la toaletă, să mă întorc, să mă ridic singură pe marginea patului. Evoluția a fost extraordinar de bună, pentru că am venit și cu moralul la pământ, iar acești oameni au fost toată noaptea alături de mine, întrebându-mă, încurajându-mă, ridicându-mi moralul, pentru a fi bine și pentru a reuși împreună această boală, care este foarte grea”, a mărturisit pacienta.

„Aș dori ca oamenii să fie foarte atenți în a se proteja, a se feri, a avea grijă, a crede ceea ce se spune, pentru că este adevărat, este foarte grea”, a îndemnat pacienta de pe patul de spital.

„La unele persoane se manifestă mai rău, cum sa manifestat la mine, la alte persoane se manifestă un pic mai blând. Eu am fost un pic mai norocoasă că am ajuns aici, mai nenorocoasă că am luat cazul și l-am dezvoltat cel mai puțin urât, dar toate lucrurile se îndreaptă spre bine și îi mulțumesc acestei minunate echipe și domnului doctor”, a mărturisit pacienta.

„Toată lumea îmi zicea la telefon: Nu ceda! Dar eu nu am cedat niciodată! În tot acest timp nu am cedat, dar am simțit, totuși, că nu vine un semn, am vrut un semn, am zis: Vreau ceva, că am simțit că nu mai am putere și am simțit că organismul… Orice om la un moment dat își cunoaște organismul, eu am simțit că nu mai pot. Am simțit că nu mai pot”, a povestit pacienta.

Pacienta a fost admisă în spital cu o formă moderat-severă a noului coronavirus, mai degrabă severă, că pentru că avea criterii de severitate, au explicat medicii care au tratat-o.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *