Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat joi că țara sa a trecut de vârful epidemiei de COVID-19 și că se gândește deja la o strategie privind eliminarea restricțiilor.

Johnson a făcut declarația după ce a condus prima sa ședință de Guvern după ce a fost externat din spital, unde s-a aflat tocmai din cauza acestei boli, potrivit CNN.

El a adăugat că va pregăti „un plan amplu” săptămâna viitoare pentru redeschiderea activității economice, redeschiderea școlilor și pentru ca britanicii să poată reveni la locurile de muncă.

Cu toate acestea, Johnson a avertizat că ridicarea restricțiilor prea devreme ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. El a amintit că alte 674 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în țară din cauza coronavirusului, dar a menționat că, tot în ultimele 24 de ore, au fost realizate 81.000 de teste. Acesta este cel mai mare număr de teste făcute în 24 de ore până acum.

Guvernul de la Londra a stabilit ca țintă să efectueze 100.000 de teste pe zi până la finalul lunii.

Premierul britanic a recunoscut că țara sa s-a confruntat cu „probleme de ordin logistic” în ceea ce privește echipamentele de protecție și cu „frustrări” în ceea ce privește capacitatea de testare.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *