Comunitatea de intelligence din Statele Unite nu crede că noul coronavirus este creat în laborator sau modificat genetic, relatează CNBC. Direcția de Informații din SUA a precizat, în cadrul unui comunicat oficial, că „intelligence-ul american se alătură consensului științific larg conform căruia virusul care produce COVID-19 nu a fost realizat în laborator de către oameni sau modificat genetic”.

„Comunitatea de intelligence se alătură consensului științific larg conform căruia virusul care produce COVID-19 nu a fost realizat în laborator de către oameni sau modificat genetic”, a anunțat directorul Direcției de Informații americane într-un comunicat.

„Comunitatea va continua să examineze cu rigurozitate informațiile care apar pentru a determina dacă epidemia a apărut prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost vorba de un accident într-un laborator din Wuhan”, a adăugat acesta.

Comunicatul contrazice rapoartele care sugerau că noul coronavirus a fost dezvoltat de cercetător chinezi pentru a fi folosit ca armă biologică. Spionii americani au încercat să afle dacă virusul care a cauzat pandemia globală a „scăpat” accidental dintr-un laborator chinez, însă nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Coronavirusul a infectat aproximativ 3.2 milioane de oameni pe tot globul, și deși există un număr mare de vindecări, peste 220.000 de persoane au murit. În Statele Unite, țara cea mai afectată, au fost infectați peste un milion de persoane, iar peste 60.000 au murit.

Oficiali ai Administrației Trump au încercat să acrediteze ideea că virusul ar fi o armă biologică

Administrația Trump a pus presiune pe agențiile de informații americane pentru a căuta informații despre originea noului coronavirus și pentru „a vâna” dovezi care să ateste că virusul să a fost creat într-un laborator chinez, scrie The New York Times, joi.

Publicația americană scrie că „agențiile de informații rămân sceptice cu privire la această ipoteză și la ideea că astfel de dovezi există” și arată că secretarul de stat american, Mike Pompeo, se află printre cei care au făcut astfel de presiuni.

Membrii comunității de intelligence ar fi, de asemenea, îngrijorați de presiunile făcute de oficialii guvernamentali americani și spun că acestea ar putea să distorsioneze evaluările în ceea ce privește virusul pentru a putea fi folosite ca armă politică împotriva Chinei.

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *