Cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că medicamentul antiviral experimental Remdesivir poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19.

Rezultatele preliminarii ale unui studiu clinic guvernamental au arătat că pacienţii trataţi cu remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, rezultatele fiind salutate de Fauci ca fiind ”extrem de importante”, a transmis Reuters, citată de news.ro.

Producătorul, compania de biotehnologie Gilead Sciences, a anunţat miercuri că remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, în studiul gestionat de autorităţile guvernamentale, oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

Acţiunile Gilead au crescut cu peste 7% în urma informaţiilor.

”Remdesivir are un efect semnificativ”

”Datele arată că remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Aceste lucru este foarte important”, a declarat Fauci reportelor la Casa Albă, comparând anunţul cu un moment din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

”Acesta va fi standardul pentru tratament”, a anticipat Fauci, adăugând că ”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el”.

Informaţiile contradictorii din ultimele săptămâni legate de remdesivir au influenţat pieţele financiare, iar Fauci a avertizat că trebuie analizate datele complete.

Trump, bucuros pentru noile informații

Preşedintele Donald Trump a salutat miercuri informaţiile publicate de Gilead, ca fiind o veste bună.

”Există acum suficiente date pentru a susţine o analiză a aprobării de urgenţă a medicamentului de către FDA”, a scrIs pe Twitter fostul şef al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA, Scott Gottlieb.

În pofida emoţiei provocate de aceste informaţii, dr. Lawrence K. Altman, membru al The Wilson Center din Washington DC, a spus că este nevoie de mai multe informaţii.

Fauci conduce National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite din anul 1984.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *