Atacul președintelui Klaus Iohannis la adresa PSD, folosind vorbe dure, în contextul aprobării tacite, în Camera Deputaților, a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, i-a adus aminte, lui Victor Ponta, de Corneliu Vadim Tudor și de Liviu Dragnea

Deputatul Pro România, Victor Ponta, a declarat, la Digi 24, că proiectul de lege privind statutul Ținutului Secuiesc nu va trece în Senat însă ceea ce l-a uimit a fost limbajul folosit de președintele Klaus Iohannis când l-a atacat pe Marcel Ciolacu și PSD-ul care ar fi facilitat trecerea tacită a proiectului.

”Mai departe însă domnul președinte Iohannis are o exprimare pe care o auzisem la Vadim Tudor și la Liviu Dragnea, în ultima perioadă.  Cred că știe foarte bine că această lege nu va trece, dar este o vină comuna Guvernului Orban, care n-a dat avizul, și a domnului Ciolacu, care nu a pus în discuție legea la Cameră” a spus Victor Ponta.

Din punctul lui de vedere ”în acest moment problema principală a României o reprezintă ce facem o viitor cu economia,  cum ieșim din pandemie”. ”Nu cred că ne iau ungurii chiar acum Ardealul”, a glumit Ponta. El a spus că ar fi vrut să îl vadă pe Klaus Iohannis  cum îl apără  pe ambasadorul României la Budapesta zilele trecute ”când a fost jignit de Ministru de Externe maghiar și n-a făcut-o”…

”Ca și concluzie, declarația de astăzi o consider strict o chestie politică între domnul Iohannis, PNL și PSD”,  a declarat Victor Ponta, precizând că și înainte au existat zeci de asemenea proiecte, toate au fost respinse. ”Este un proiect politic pe care îl tot duce UDMR-ul, deși ei știu că nu va trece  niciodată, însă dă bine la electoratul lor”, a încheiat el.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *