O insulă din Japonia a fost lovită de al doilea val al pandemiei de coronavirus după ce restricțiile de distanțare socială și nu numai au fost relaxate prea devreme.

Regiunea de nord Hokkaido a relaxat măsurile de restricție pe 19 martie astfel încât să poată fi redeschise școlile și reluată activitatea de către companii, ținând cont că la momentul respectiv existau doar un caz sau două noi de infectare cu noul coronavirus pe zi, potrivit Time.

Însă, la 26 de zile după ridicarea restricțiilor, autoritățile de pe insulă le-au pus din nou în aplicare deoarece au fost raportate 135 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în doar o săptămână.

„Abia anul viitor am putea renunța în siguranță la restricții”

„Acum regret, nu ar fi trebuit să încheiem starea de urgență. S-ar putea să putem renunța la restricții și să fim în siguranță abia anul viitor”, a declarat doctorul kiyoshi Nagase, membru al conducerii Asociației Medicale Hokkaido.

Autoritățile de pe insulă au luat în considerare riscul de răspândire a coronavirusului pe care îl reprezintă imigranții, însă nu au luat în considerare și migrația locală.

„La momentul respectic nu aveam destule informații nu înțeleam în mod adecvat ce înseamnă această boală (…) Acum ne-a dat seama că am făcut o mișcare greșită (n.r. ridicarea restricțiilor), însă atunci părea cea mai bună soluție”, a mai explicat specialistul.

De asemenea, acesta a punctat importanța ridicării restricțiilor într-un mod adcecvat, astfel încât populația să fie în siguranță iar pandemia sub control.

Coronavirusul a ajuns pe insula japoneză în februarie, în timpul Festivalului Zăpezii Sappora, perioadă în care un turist chinez era tratat pe insulă de coronavirus după ce îl contractase în Wuhan.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *