Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru al anului 2020, în contextul crizei pandemiei, anunţă Administraţia Donald Trump.

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) real a scăzut cu o rată anuală de 4,8% în primul trimestru al anului 2020, conform estimărilor preliminare efectuate de Biroul guvernamental pentru Analize Economice. În ultimul trimestru al anului 2019, valoarea PIB-ului SUA crescuse cu 2,1%, informează MEDIAFAX.

„Este vorba de cea mai mare scădere trimestrială înregistrată în mai mult de un deceniu, reflectând o reducere a ritmului economic care se va accentua pe măsură ce activităţile sunt afectate de criza coronavirusului”, notează site-ul de ştiri Axios.com.

Criza coronavirusului a generat „modificări rapide ale cererii, în contextul în care companiile şi şcolile au trecut la activităţi de la distanţă ori au suspendat activităţile, iar consumatorii au anulat, au restricţionat ori au redirecţionat cheltuielile”, explică Departamentul american al Comerţului.

Cifrele sunt cu atât mai grave „dacă ţinem cont de faptul că primele două luni din primul trimestru au fost relativ normale, fiind incluse doar restricţiile aplicate în martie”, afirmă Chris Zaccarelli, expert în cadrul grupului de consultanţă financiară Independent Advisor Alliance.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *