Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat, în această seară, la Digi 24, că România ține sub control pandemia de coronavirus. Raportat la celelalte țări, țara noastră nu înregistrează o creștere a îmbolnăvirilor și deceselor.

„Nu există o explozie de cazuri și un număr care să intre într-o zonă de alarmare. Suntem în același trend. Decretele prezidențiale au fost soluții extraordinare. Și cetățenii au fost responsabili și am încercat să trecem cu bine peste această perioadă. Dacă ne comparăm cu Anglia, Italia, Spania, Belgia, stăm foarte bine”, a spus Vela la Digi 24.

În ceea ce privește relaxarea restricțiilor, de la data de 15 mai, ministrul atrage atenția că ele se vor face treptat și nu ar trebui ca oamenii să se comporte ca și cum pandemia ar fi trecut.

„Lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează parțial sau total. Nu pot să fac o previziune acum, pentru că nu este corect față de grupul cu care lucrez. Cauza acestor efecte de relaxare va fi comportamentul nostru. Dacă noi exagerăm și mergem să facem grătare, să întindem chefuri și nu respectăm măsurile de igienă, atunci din 15 mai nu vom putea relaxa foarte multe restricții.”

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *