Kim Jong Un ar fi în viață, însă nu poate să se ridice singur în picioare sau nu poate să meargă, a susținut un fost diplomat nord-corean.

Liderul Coreeei de Nord nu a mai fost văzut în spațiul public încă din 11 aprilie, ceea ce a stârnit mai multe teorii în plan internațional: fie este într-o stare vegetativă în urma unei operații pe cord, fie a murit.

De asemenea, Kim Jong Un nu a participat nici la festivitățile organizate cu oczia celebrării zilei de naștere a bunicului său, considerată Ziua Soarelui.

„Este în viață, dar nu poate să…”

Thae Yog-ho, un fost diplomat nord-corean și om politician din Coreea de Sud în prezent, a susținut că absența lui Kim Jong Un de la festivități indică faptul că acesta ori este bolnav ori este rănit.

„Nu sunt sigur dacă a fost supus unei operații sau altceva, dar un lucru este cert… nu poate sta în picioare sau nu poate merge normal”, a declarat acesta pentru CNN.

Totuși, politicianul nu a prezentat nicio dovadă care să îi suținî afirmațiile, însă se știa deja că starea de sănătate a lui Kim Jong Un nu era una foarte bună.

„Secretomania” din jurul lui Kim Jong Un

Liderul în vârstă de aproximativ 36 de ani este cunoscut și pentru stilul de viață pe care îl are, fiind fumător și suferind de obezitate.

Media din Japonia și din Hong Kong a relatat faptul că liderul fie ar fi decedat, fie se află în moarte cerebrală în urma unei operații la nivelul inimii.

Însă fostul diplomat nord-corean a susținut că aceste informații sunt cel mai probabil incorecte întrucât există o adevărată „secretomanie” în ceea ce-l privește pe Kim Jong Un.

„Persoanele care ar putea cofirma adevărata lui stare de sănătate sunt soția sau sora lui sau consilierii apropiați”, a menționat acesta.

De asemenea, acesta a punctat faptul că decesul tatălui său, fostul conducător Kim Jong-Il, a fost anunțat public la 51 de ore după.

De fapt, ministrul Afacerilor Externe din Coreea de nord de la acea dată aflase despre moartea conducătorului cu o oră înainte de a fi anunțată oficial.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *