„De pe 15 mai nu o să fie mai bine”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, care a comentat marți afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, susținute într-o conferință de presă.

„Guvernul și PNL pierd puncte de imagine, electorale în ochii oamenilor, nu aveau cum să stârnească simpatie prin măsurile pe care le-au luat. Ele au fost în general măsuri corecte.

În mod evident acum încep să piardă. Oamenii nu sunt dispuși să mulțumească pentru faptul că sunt închiși în case, că nu mai au slujbe.

De pe 15 mai nu o să fie mai bine. Ce a venit președintele să spună este că acea luminiță pe care a aprins-o cu trei luni înainte nu e așa mare, pentru că nu poate să fie. Să mai spere oamenii ceva, psihologic este greu de suportat să ai un orizont închis.

15 mai nu înseamnă prea mult. Vom vedea cum e și cu declarațiile, ați văzut că nu a mai fost așa ferm, a spus că analizăm.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că săptămâna viitoare se va decide dacă se va prelungi starea de urgenţă sau va fi găsită o formulă alternativă, cum este starea de alertă, hotărârea urmând să fie luată după apariţia unor noi date despre evoluţia epidemiei de coronavirus.

Iohannis a remarcat că este mai mult de o lună şi jumătate de când trăim cu această epidemie, că societatea românească a dovedit maturitate, dar că nu am atins vârful epidemiei, iar relaxarea restricţiilor din 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o.

”Vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare, nu ne vom putea întâlni decât câte trei, nu ne vom putea întâlni la restaurant”, a explicat preşedintele.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *