Într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, în exclusivitate pentru Observator TV, Yuval Noah Harari, istoric israelian şi profesor, autorul bestseller-urilor  ”Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si “Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”, a precizat că cea mai mare problemă în actuala criză generată de coronavirus, nu este virusului în sine, ci ”demonii interiori ai rasei umane”.

„Omenirea deține cunoașterea și tehnologia să învingă virusul  dacă vom coopera. De ce îmi e teamă nu este virusul, ci demonii interior ai rasei umane, cum ar fi egosimul, ura și lăcomia”, a spus profesorul într-un dialog cu Alessandra Stoicescu la Observator TV.

Profesorul Harari are și rădăcini românești, iar în opinia sa în aceste zile, Europa din Est este una dintre cele mai importante zone ale lumii.

„Familia mea provine din Europa din Est, din ceea ce astăzi sunt Polonia, Ucraina, România și Cehia. Sunt locurile de unde străbunicii mei au venit în Israel”, a mai spus profesorul Harari.

Harari le-a transmis un mesaj românilor, subliniind că viitorul țării noastre depinde de acțiunile fiecăruia și de felul în care românii își vor apăra democrația și libertatea.

„Nu vă puteți baza pe alte țări . Asta e treaba voastră și a societății în sine. Dacă n-o faceți voi, nimeni n-o să vă dea democrația pe tavă”, este mesajul lui Yuval Noah Harari pentru români.

Filozoful și istoricul Yuval Noah Harari a donat un milion de dolari Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) după ce Donald Trump a anunțat  că va suspenda finanțarea din partea Americii către organizație.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *