Epicentrul epidemiei de coronavirus din China, orașul Wuhan, a fost declarat liber de Covid-19. Ultimii 12 bolnavi au fost externați duminică.

Patru luni de coșmar au trăit locuitorii din Wuhan, oraș cu 11 milioane de suflete, în timpul epidemiei de coronavirus. Cele mai multe aspecte ale vieții au fost restricționate de autoritățile chineze în încercarea disperată de a pune capăt contagiunii.

Wuhan a fost redeschis în data de 8 aprilie, când autoritățile le-au permis locuitorilor să se deplaseze la locurile lor de muncă din afara localității.

Nu mai puțin de 3.869 de persoane din Wuhan și-au pierdut viețile din cauza infectării cu noul coronvirus, conform datelor oficiale raportate de autoritățile de la Beijing. Totodată, Wuhan a înregistrat și un număr record de îmbolnăviri, cea mai neagră zi fiind 18 februarie, când au fost raportate 38.020 de cazuri.

Cu eforturile conjugate ale autorităților medicale din Wuhan și cu ajutorul național oferit provinciei Hubei, toate cazurile de Covid-19 din Wuhan au fost tratate la 26 aprilie”, a confirmat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, conform scmp.com.

Duminică, medicii au externat 12 pacienți bolnavi de Covid-19, ultimul fiind un vârstnic de 77 de ani, testat pozitiv de două ori cu SARS-CoV-2.

China a raportat peste 4.600 de decese cauzate de noul coronavirus, cifre care au fost revizuite la sfârșitul lunii martie. Atunci, alte 1.290 de decese înregistrate în Wuhan au fost adăugate celor raportate oficial până la 31 martie.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *