Premierul Ludovic Orban a anunțat, în această seară, ce presupune ridicarea restricțiilor.

Deocamdată e certă că se vor elimina restricțiile în ce privește circulația în interiorul localităților. Cetățenii pot acum să părăsească domiciliul doar pentru anumite activități: cumpărături, deplasări la farmacii, pentru a ajuta anumite persoane. Aceste restricții vor dispărea.

Alte categorii de restricții care vor fi eliminate, suntem într-o analiză cu Institutul Național de Sănătate Publică, facem o analiză a riscului care ar putea să apară. Ridicarea restricțiilor se va face în etape, gradual. Vom lăsa un timp pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un mod sau altul. După aceea, vom ridica și alte restricții.

Nu se poate renunța la restricția legată de spectacole, de locurile unde se adună multă lume. În privința parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut. Există o excepție, locurile de joacă pentru copii. Aici e un risc mai mare și e posibil în care parcurile se vor deschide, locurile de joacă să rămână închise.

În privința restaurantelor, riscul e mare. E clar că nu poți să porți mască, să asiguri izolarea dintre comeseni. La hoteluri, cu anumite măsuri, ele pot funcționa. Cu cât se reia activitatea obișnuită, cu atât va fi o cerere mai mare și pentru hoteluri.

Nu e momentul să ne relaxăm. Va trebui să respectăm regulile: să purtăm mască în spații închise, să respectăm distanța, să păstrăm igiena”, a spus Orban la Digi 24.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *