După numeroasele cazuri de abuzuri ale unor polițiști, multe semnalate de evz.ro, șefii din structurile de poliție îi pun pe agenți să semneze că nu li se ordonă să dea amenzi.

Numeroasele dezvăluiri ale evz.ro legate de amenzile abuzive date de polițiști se pare că au avut efect la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și al Poliției Române.

Evz.ro a aflat, în exclusivitate, că șefii din Poliția Română au primit ordin să îi instruiască pe agenții care intră de serviciu cum să aplice ordonanțele militare.

Numai că, spune un polițist care se confruntă zi de zi cu fenomenul infracțional, agenții care pleacă pe teren semnează și pentru faptul că li s-a adus la cunoștință că nu li s-a impus să dea amenzi, ci că o fac din proprie inițiativă.

„Cel puțin la nivelul Capitalei, se fac tabele pe care cei care intră în tură le semnează că nu li s-a impus să dea amenzi. Este o modalitate de a scăpa de răspundere”, a dezvăluit polițistul, în exclusivitate pentru evz.ro.

Schimbarea de direcție a șefilor din Poliția Română a survenit și după ce un polițist din Timișoara a declarat că li se impune un plan de amenzi și că a fost sunat de premierul Ludovic Orban, în legătură cu acest aspect.

Ulterior, conducerea Poliției Române a negat vehement posibilitatea ca polițiștilor să li se fi ordonat un plan de amenzi.

În acest context, oficiali din Poliția Română au declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că ar fi vorba despre instructajul zilnic, dar nu de o impunere ca agenții să semneze că dau amenzi pe propria răspundere.

Șefii polițiștilor din țară au fost supuși unui examen-fulger, mai ales după incidentul de la Bolintin-Vale, în care șeful poliției lovea un om culcat la pământ și încătușat.

„Au fost trimiși în teritoriu echipe de ofițeri de la IGPR și MAI, de la Resurse Umane, care se ocupă cu instruirea personalului. În 26 de județe li s-au dat teste șefilor ca să vedem dacă cunosc legislația în vigoare. De aceea li s-au luat și telefoanele și au fost testați. Dacă ei dau ordine, trebuie să cunoască legislația”, susține oficialul Poliției Române, chestionat de evz.ro.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *