Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un este considerat a fi unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. Averea sa este estimată la aproximativ 5 miliarde de dolari. Presa asiatică scrie că Kim Jong-un s-ar afla în stare vegetativă, după operația pe cord.

Despre unde își ține ascuși banii s-a discutat foarte mult în ultimii ani. Mulți au încercat să afle unde își ține averea liderul de la Phenian.

În ciuda faptului că cetățenii din Coreea de Nord trăiesc la limita existenței, cu venituri extrem de mici, Kim Jong-un este unul dintre cei mai bogați lideri ai lumii.

Numai de când a preluat conducerea ţării de la tatăl său, Kim a cheltuit 645 de milioane de dolari importând produse de lux. Printre acestea se numără ceasuri şi băuturi fine.

Se pare că secretele financiare ale regimului se află în misteriosul Birou 39 – brațul financiar al Partidului Muncitoresc Nord-Coreean.

Se pare că faimosul „Birou 39” se află localizat în sediul partidului, în centrul Capitalei, undeva, în subteran.  Aici s-ar afla inclusiv seifuri imense în care sunt depozitați banii lui Kim Jong Un.

Se spune că de Biroul 39 s-ar ocupa direct chiar sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong.

Biroul 39 are diverse firme-paravan în străinătate, în locuri unde se pot face afaceri fără mari bătăi de cap. În Macao, de exemplu, unde aveau cel puțin două sedii. Între timp, au fost închise și mutate. Unul era pentru tranzacțiile cu armament.

Armele nord-coreene plecau spre Vietnam, Myanmar, Africa, Iran, Sira. Și un alt sediu pentru afacerile cu aur. Coreea de Nord este printre țările cu cele mai mari depozite de aur din lume.

Biroul 39 face toate tranzacțiile cu bani gheață, niciodată prin tranzacții bancare, pentru a se pierde orice urmă. Choi Jung-Hoon, fost oficial nord-coreean, refugiat în străinătate, spune că:

„Biroul 39 se ocupă de finanţele regimului. Toate fondurile importante de acolo sunt alocate. De acolo se controlează tot, inclusiv fondurile pentru bombe nucleare şi rachete”, potrivit fanatik.ro

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *