În presa din toată lumea circulă informații potrivit cărora dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, este mort sau în stare vegetativă în urma unei proceduri chirurgicale pe cord.

Sursele citate de o revistă din Japonia susțin că o procedură de implantare a unui stent a decurs prost întrucât medicului i-au tremurat mâinile în timpul operației, acesta fiind supus constant unui tir de întrebări privind sănătatea liderului suprem.

Zvonurile care privesc starea de sănătate a lui Kim Jong-un au apărut întrucât acesta a ratat aniversarea zilei de naștere a regretatului său bunic și a fondatorului țării, Kim Il-sung, pe 15 aprilie.

O revistă săptămânală japoneză, Shukan Gendai, susține că liderul Koreei de Nord se află într-o „stare vegetativă”, după o procedură de implantare a unui stent la inimă care a fost greșit realizată. Citând un medic chinez care ar fi fost trimis la Pyongyang pentru a-l trata pe liderul suprem, revista sugerează că s-a întârziat în aplicarea procedurii medicale, ceea ce i-a agravat starea.

Conform altor rapoarte, atribuite unor surse ale partidului comunist din Beijing, echipa de medici chinezi a fost trimisă în Koreea de Nord după o operație pe cord eșuată, însă aceștia nu l-au mai putut salva. Potrivit surselor, Kim a fost dus la spital la începutul lunii aprilie, după ce a căzut și și-a apăsat pieptul în timp ce se afla într-o vizită în mediul rural.

Kim, despre care se crede că are 36 de ani, nu a fost văzut în public de pe 11 aprilie, când a condus o întâlnire Politburo, transmite Mirror.co.uk.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *