Mai mulți lideri ai mafiei, din toate familiile cunoscute în peninsulă, au fost eliberați din pușcării.

Decizia a fost luată din cauza epidemiei de coronavirus, liderii grupărilor Cosa Nostra, Ndragheta și Casalesi fiind eliberați din închisori și plasați în arest la domiciliu.

Informația a fost confirmată de procurorul șef antimafia Federico Cafiero De Raho. Potrivit procurorului șef, toți cei trei lideri care au fost eliberați au fost plasați în izolare totală, pentru a nu lua legătura cu alte persoane. Cafiero De Raho a declarat că cei trei bărbați au fost reținuți sub „măsuri de izolare suplimentară” pentru a evita contactul cu persoane din afara închisorii din cauza rolurilor pe care le-au avut în organizațiile mafiote. „După ce sunt trimise înapoi acasă, aceste măsuri nu mai sunt aplicate”, a adăugat procurorul.

Decizia vine pe fondul unui decret al Consiliului de Miniștri prin care toți deținuții care mai au de ispășit 18 luni de închisoare, să fie eliberați și plasați în arest la domiciliu.

Așa se face că au ieșit din închisoare temutul lider Francesco Bonura, care are 79 de ani și este închis de 23 de ani.

Un alt lider, Vicenzo Iannazzo, care este condamnat și el la 14 ani de închisoare a fost eliberat deși a fost închis în 2018, pentru că constituirea unui grup de criminalitate organzată.

Nici contabilului celebrei grupări Casalesi nu a fost uitat în spatele gratiilor. Pasquale Zagaria a primit 20 de ani de închisoare, în urma unei condamnări din 2007. De exemplu, Zagaria a fost eliberat din cauza bolilor grave de care suferă și care nu mai pot fi tratate în sistemul penitenciar italian.

Decizia de a-i elibera din închisori pe unii șefi ai mafiei a stârnit vii reacții din partea politicienilor. De exemplu, fostul premier Mateio Salvini a criticat dur decretul Guvernului Italiei: „Pasquale Zagaria este, de asemenea, eliberat din închisoare, ca zeci de alți șefi mafioti. Sunt gata de luptă în interiorul și în afara Parlamentului !!! ”. Golirea mafioților este o insultă pentru eroi ca ei (n.n. – judecătorii ucișid de mafie – Falcone și Borsellino). Și tuturor italienilor. Guvern, trezește-te! „

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *