Mai multe fotografii în care apar șefi ai Poliției Dej alături de mai multe persoane, la petreceri private, au fost postate pe rețelele de socializare în aprilie în perioada restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a anunțat că a declanșat o anchetă internă pentru a stabili contextul faptelor.

Dumitru Coarnă, reprezentant al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a declarat la Digi24 că după o verificare rapidă a situației, a constatat că fotografia care a fost făcută publică în aprilie ar fi fost făcută, de fapt, în septembrie 2019.

El nu a putut explica de ce într-una dintre imagini, apar persoane cu mască sanitară și cu mănuși.

Imaginile în care apar șefi ai Poliției Dej, în timp ce participau la o petrecere privată au fost postate în 12 aprilie, în perioada restricțiilor impuse la nivel național.

Fotografiile au ajuns în presa locală, care a identificat o parte dintre participanți.

În imaginea prezentată de Ziar de Cluj în data de 22 aprilie, apare șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean, alături de alte persoane, la o cabană din apropierea Dejului, pe Valea Tărpiului.

Ulterior, fotografiile au fost șterse de pe Facebook, dar potrivit jurnaliștilor din presa locală nu a fost contestată autenticitatea lor. Apoi au apărut comentarii conform cărora ar fi fost făcute anul trecut.

O altă imagine în care apar un polițist din Dej alături de mai multe persoane a fost făcută publică pe Instagram. Fotografia ar fi fost făcută la o petrecere din Dej, iar unii dintre participanți poartă mască de protecție și mănuși.

”În urma imaginilor și a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora un polițist cu funcție de conducere ar fi participat la un eveniment împreună cu mai multe persoane, aspect care contravine prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea unor verificări pe linie internă, pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Contactat de Someșeanul.ro pentru a obține un punct de vedere în acest caz, Alin Câmpean, şeful Poliţiei municipiului Dej, refuzat să facă declarații, rezumându-se la a spune că este o cercetare dispusă de IPJ Cluj.

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *