
Guvernul Austriei va reduce taxele pentru angajaţi şi le majorărează pe cele ale companiilor multinaţionale, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, după ce Ungaria a decis impozitarea suplimentară a multinaționalelor și a băncilor.
Modelul austriac ar putea fi aplicat și în România, este cererea venită din fruntea Academiei Române. Academicianul Ioan-Aurel Pop (foto) a oferit și motivele pentru care multinaționalele ar trebui să aibă un impozit mai mare.
“Acţiunea intreprinsă de Austria, ţară care nu a trecut prin comunism, e o soluţie de protecţionism. După 1989 am stabilit reguli foarte laxe, pentru aceste firme străine, de la bănci, la companii de exploatare a resurselor naturale, fără să ne gândim la o protecţie a bunurilor acestui popor. Pledez pentru o muncă stăruitoare a poporului român. Firmele străină trebuie să înţeleagă ce datorii au faţă de acest popor. România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor. Muncim fără a beneficia de pe urma acestei munci. Suntem interesaţi de bunăstarea acestei naţiuni,” a declarat academicianul Ioan Aurel Pop, la emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu, la Canal 33.
“La nivel naţional şi european, vom combate toate formele de evaziune fiscală şi toate practicile incorecte ale marilor companii, deoarece toată lumea trebuie să îşi achite contribuţiile în mod corect în perioade de acest fel”, a avertizat liderul de la Viena.