În mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, președintele rus Vladimir Putin, a susținut că datoria sfântă este să îi împiedice pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi, scrie news.ro

 

 

”Astăzi, soldaţii noştri, precum strămoşii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea ţării lor natale de sub mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a declarat Putin în mesajul transmis duminică ţărilor fostului bloc sovietic, din Asia Centrală, precum şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

”Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca ” noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”.

Vladimir Putin a făcut referire nu doar la soldaţi, ci şi la civilii ”frontului intern”, ”care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”.

”Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

”Datoria noastră sfântă este să îi împiedicăm pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi în ceea ce Moscova numeşte Marele Război Patriotic, să se răzbune, a mai precizat liderul rus.

Putin a urat întregului popor al Ucrainei – un viitor paşnic şi echitabil, transmite news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *