Militarii ucraineni aflaţi de multe săptămâni în galeriile subterane ale uriaşei oţelării Azovstal, ultimul bastion de rezistenţă împotriva armatei ruse din portul devastat Mariupol (sud-est), au anunţat duminică că exclud posibilitatea de a se preda, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro

”Capitularea nu este o opţiune pentru că Rusia nu este interesată de viaţa noastră. Să ne lase în viaţă nu contează pentru ei”, a declarat Ilya Samoilenko, ofiţer al serviciilor secrete ucrainene, în cadrul unei conferinţe de presă transmise prin video.
”Toate proviziile noastre sunt limitate. Ne-a mai rămas apă. Mai avem muniţie. Vom avea armele asupra noastră. Vom lupta până la cel mai bun deznodământ al acestei situaţii”, a adăugat el de la subsolurile obiectivului industrial.

”Noi, militarii garnizoanei din Mariupol, am fost martori la crimele de război comise de Rusia, de către armata rusă. Suntem martori la aceasta”, a adăugat Samoilenko, care a vorbit uneori în ucraineană, alteori în engleză în cursul conferinţei.

Militarii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal, din oraşul portuar Mariupol, asediat de forţele Moscovei, continuă să reziste atacurilor ruseşti după ce sâmbătă s-a reuşit evacuarea tuturor femeilor, copiilor şi vârstnicilor care îşi găsiseră refugiu în acest uriaş complex industrial, informează duminică portalul Ukrinform, citat de stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *