Liderul de vârf al Chinei, Xi Jinping, a emis cel mai puternic avertisment de până acum împotriva oricui pune la îndoială politica de zero-Covidă a țării, în timp ce închiderile stricte și frecvente alimentează nemulțumirea publică și dau o lovitură devastatoare economiei chineze, relatează stiripesurse.ro

În cadrul unei reuniuni prezidate joi de Xi, Comitetul permanent suprem al Partidului Comunist de guvernământ a promis să “adere fără rezerve la politica generală de “zero-Covid dinamic” și să lupte cu hotărâre împotriva oricăror cuvinte și acte care denaturează, pun la îndoială sau neagă politicile de prevenire a epidemiilor din țara noastră”.

 

Aceasta este prima dată când Xi, care, potrivit presei de stat, a ținut un “discurs important” la reuniune, a făcut remarci publice despre lupta Chinei împotriva Covid de când a izbucnit furia publică din cauza închiderii dure din Shanghai.

“Strategia noastră de prevenire și control este determinată de natura și misiunea partidului, politicile noastre pot rezista testului istoriei, măsurile noastre sunt științifice și eficiente”, a declarat comitetul format din șapte membri, potrivit agenției guvernamentale de știri Xinhua.

“Am câștigat bătălia pentru a apăra Wuhan și cu siguranță vom fi capabili să câștigăm bătălia pentru a apăra Shanghai”, a mai spus acesta.

De asemenea, Comitetul permanent a cerut cadrelor să aibă o “înțelegere profundă, completă și cuprinzătoare” a politicilor stabilite de conducerea centrală a partidului.

“Ar trebui să depășim cu hotărâre problemele legate de conștientizarea inadecvată, pregătirea inadecvată și munca insuficientă, și să depășim cu hotărâre disprețul, indiferența și îndreptățirea de sine în gândirea noastră”, a spus acesta.

Pentru analiștii care au observat de mult timp politica chineză, avertismentul sever este un semn că a existat o reacție internă împotriva politicii de zero-Covidă a lui Xi din interiorul partidului, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *