Războiul din Ucraina i-a determinat pe mulţi cetăţeni ucraineni să fugă din ţara lor, iar o parte dintre ai au ajuns în Italia, scrie stiripesurse.ro

Cei mai înstăriţi dintre ei au început să-şi cumpere proprietăţi în una dintre cele mai exclusiviste zone ale ţării, Riviera Italiană, în Liguria.

O parte dintre cei care achiziţionează îşi doresc să-şi asigure un loc liniştit în care să trăiască departe de atacurile ruse, în timp ce alţii investesc pentru a-şi asigura averea, pregătindu-se să se mute în Italia în cazul în care situaţia din ţara lor s-ar agrava şi mai mult.

Conform ANSA, Sanremo este unul dintre locurile preferate ale cetăţenilor ucraineni bogaţi.

„De la începutul războiului am înregistrat un boom de cereri, în medie cinci pe zi, de la ucraineni interesaţi să cumpere vile sau apartamente în Sanremo, dar şi în Bordighera, Alassio, Camogli şi Rapallo”, a afirmat Aleksei Azarov pentru ANSA. Azarov este proprietarul unei agenţii imobiliare din Sanremo, care se ocupă doar de vânzarea sau închirierea proprietăţilor de lux.

Aleksei Azarov a mai declarat că are cereri şi pentru Viareggio şi Veneţia.

De asemenea, agentul imobiliar a mai afirmat că a vândut proprietăţi care valorau între 200.000 şi 5 milioane de euro, iar plata „s-a făcut imediat”, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *