Zeci de turiști au ajuns sâmbătă la munte în blugi și pantofi de iarnă, susțin salvamontiștii din Bușteni, care au fost solicitați să intervină, scrie digi24.ro

„Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude… Zeci de turiști au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipați: blugi și pantofi de vară”, au transmis salvamontiștii din Bușteni, într-o postare pe Facebook.

Conform acestora, trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani.

„Cei trei au văzut că în Bușteni a dat firul ierbii și s-au gândit că pot ajunge pe munte și cu echipament de vară. După un efort de aproape 5 ore prin zăpada din Valea Caraimanului, au fost nevoiți să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică și pe deasupra a mai suferit și un atac de panică”, au transmis salvamontiștii.

Salvatorii spun că tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului și, după aproape 3 ore de eforturi, a fost coborât cu bine de pe munte.

 

În urmă cu câteva zile, în decurs de numai trei ore, salvamontiștii din Bușteni și Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice.

“Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță în zăpadă care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur și simplu, i-a căzut talpa. A mers în ciorapi, până i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut a sunat după ajutor. La numai câteva minute de primul caz, o altă femeie de 46 de ani a suferit o epuizare fizică pe același traseu. Această intenționa să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau incălțați cu pantofi sport de vară. Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine și noi sperăm că victimele au învățat ceva din aceste…întâmplări”, au mai transmis salvamontiștii, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *