Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei este o parte esențială a negocierilor de pace ale țării sale cu Ucraina, scrie stiripesurse.ro

“În prezent, delegațiile rusă și ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferință un proiect al unui posibil tratat”, a declarat Lavrov în comentariile făcute sâmbătă pentru agenția oficială de presă chineză Xinhua.

“Ordinea de zi a discuțiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoașterea noilor realități geopolitice, ridicarea sancțiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Negociatorul ucrainean de rang înalt, Mykhailo Podolyak, a negat însă că ar fi vorba despre acest lucru.

În comentariile postate de biroul președintelui Volodymyr Zelenskyy, el a declarat că “problema sancțiunilor internaționale globale împotriva Federației Ruse nu este discutată deloc” până în prezent în cadrul negocierilor ruso-ucrainene.

“Este de competența tuturor partenerilor noștri, împreună cu Ucraina, să stabilească ce decizii ar trebui luate cu privire la sancțiuni și când”, a spus el, scrie stiripesurse.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *