Poliţiştii de frontieră români au descoperit asupra a doi cetăţeni din Uzbekistan cărţi de identitate cu însemnele autorităților din Lituania, care s-au dovedit a fi falsificate, scrie digi24.ro

În data de 28 aprilie 2022, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei doi cetăţeni din Uzbekistan, pasageri într-un microbuz care se deplasa spre Germania.

La controlul de frontieră, cetăţeanul B.P., în vârstă de 35 de ani, a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că este fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut cartea de identitate contra sumei de 3000 de euro, de la o persoană din Republica Moldova, pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

S-a efectuat un control amănunţit şi asupra celuilalt cetăţean din Uzbekistan, M.S., în vârstă de 44 de ani, descoperindu-se asupra lui o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Lituania care avea imprimată fotografia şi numele acestuia. Și acest document s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul a fost obţinut contra sumei de 5000 de dolari, de la o persoană din R. Moldova, pentru a ajunge în Uniunea Europeană, scrie digi24.ro

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *