Joel Lion, ambasador nerezident al Israelului în Republica Moldova și Armenia, fost ambasador în Ucraina, face apel la toți cetățenii israelieni să părăsească regiunea separatistă Transnistria, în contextul tensiunilor din ultimele zile, iar cei care au planuri de deplasarea în regiune să amâne călătoriile, scrie stiripesurse.ro

„Având în vedere deteriorarea situației de securitate din regiunea transnistreană și având în vedere faptul că capacitatea Ministerului Afacerilor Externe de a oferi asistență cetățenilor israelieni care locuiesc acolo este limitată, cetățenii israelieni sunt îndemnați să părăsească Transnistria cât mai curând posibil. În plus, Ministerul Afacerilor Externe face apel la cetățenii israelieni care intenționează să ajungă în Transnistria în viitorul apropiat să își anuleze călătoria în acest moment”, scrie ambasadorul pe Twitter.

Și cetățenii bulgari sunt îndemnați să părăsească Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situației complicate” din această țară. De asemenea, Ambasada SUA la Chișinău a emis o alertă de securitate pentru cetățenii americani aflați în Transnistria.

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria, care se învecinează cu sud-vestul Ucrainei, pentru a pleda apoi pentru intrarea trupelor Moscovei în această zonă pro-rus, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *