Suprafețele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici, anunță ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu. Anul trecut, plajele lărgite i-au nemulțumit atât pe turiști, cât și pe oamenii de afaceri, din cauza distanței mari de la terase și șezlonguri la apa mării, scrie digi24.ro

Cadariu a anunțat, joi, că a fost adoptată Ordonanța privind eficientizarea activităților turistice pentru sezonul turistic 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre, în urma unui proiect al Administrației Naționale Apele Române.

Proiectul a realizat protecția costieră prin reducerea eroziunii, iar în urma investițiilor statul român a câștigat un nou teritoriu de aproximativ 100 de hectare de plajă turistică, a spus ministrul.

„Știm din cursul anului trecut că a apărut o problemă și anume faptul că agenții economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru alineamentul exixtent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porțiuni de plajă în scop turistic. În multe cazuri – și mă refer aici la stațiunea Mamaia, dar și Constanța și Eforie Nord – dimensiunea, lărgimea plajelor depășește 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turiști, pentru că operatorii nu au putut amplasa șezlonguri, umbrele și alte facilități în folosul turiștilor în apropierea apei și au fost situații frecvente anul trecut când turiștii au renunțat efectiv să își mai petreacă concediul în acele stațiuni”, a spus Cadariu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că prin modificare unui articol din Codul administrativ, acum se permite închirierea suprafețelor prin încredințare directă către operatorii economici, pentru a scurta toate timpii.

Practic, aproximativ 400 de agenți economici de pe litoral au la dispoziție 15 zile pentru a notifica Apele Române să încheie actul, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *