Jurnaliști și analiști militari au organizat o amplă dezbatere la televiziunea rusă de stat Russia 1, în care au discutat despre noua rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară, prezentată de Rusia. Analiștii militari susțin că această rachetă are capacitatea de a distruge un oraș de dimensiunile New York-ului, iar întreaga discuție viza un atac nuclear împotriva SUA, scrie stiripesurse.ro

 

Iată dialogul de la Russia 1:

 

– Americanii nu au și nu au avut niciodată acest tip de rachetă. Ceea ce ne interesează la Polul Sud este faptul că știm imediat unde să trimitem racheta, a explicat un analist.

– Indiferent prin ce zonă o lansăm, Polul Nord sau Polul Sud, avem o singură țintă: teritoriul continental al Statelor Unite, a comentat râzând un alt invitat.

– Dacă această rachetă ajunge acolo, în cel mai rău caz, ce fel de distrugeri poate provoca? Cât poate distruge din suprafața teritoriului? întreabă moderatoarea.

– Dacă 7,5 megatone vor ajunge pe teritoriul așa-zișilor noștri parteneri (râsete în studio – n.r.), iar cuvântul „parteneri” este foarte important, atunci vor fi distruse zone precum New York. Este un oraș frumos, dar ar dispărea complet, după lansarea unei singure rachete, spune analistul.

– De la o singura rachetă? vrea să se convingă un alt invitat.

– Da, desigur. Va dispărea complet. De aceea, este mai bine să nu facem așa ceva. Americanilor le-a fost mereu teamă de rachetele noastre grele, spune analistul, informează Digi24.

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *