Germania va oferi un ajutor suplimentar de 37 de milioane de euro Ucrainei pentru reconstrucție, a declarat vineri Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al țării, scrie stiripesurse.ro

Anunțul a fost făcut în timp ce ministrul de externe al țării, Annalena Baerbock, a declarat că este puțin probabilă o încetare rapidă a războiului.

 

„Nu poate exista o încetare a focului cu orice preț”, a declarat Baerbock în cadrul unei conferințe de presă comune la Vilnius cu omologul său lituanian Gabrielius Landsbergis.

Baerbock a mai spus că o “pace dictatorială” cu președintele rus Vladimir Putin nu va fi acceptată, conform Mediafax.

Stephanie von Ehrlich, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, a declarat pentru CNN că cele 37 de milioane de euro vor merge către diferite inițiative: aproximativ 22,5 milioane de euro în reconstrucția rețelei electrice, 14,4 milioane de euro în reconstrucția de case pentru ucrainenii strămutați, iar 2 milioane de euro pentru echipamente medicale.

„Ministerul meu a realocat fonduri pentru acest lucru prin intermediul unui program de urgență”, a declarat ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze, într-un comunicat, conform stiripesurse.ro

Schulze a precizat că reconstrucția Ucrainei va necesita solidaritatea comunității internaționale. “Banca Mondială a fost înființată cândva pentru a reconstrui Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. În viitor, ea poate juca un rol important în a ajuta Ucraina să se reconstruiască”, a adăugat ea.

 

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *