Spania a anunţat, vineri, redeschiderea sediului ambasadei din Kiev, iar Marea Britanie a prezentat un plan similar, în condiţiile în care personalul reprezentanţelor diplomatice fusese mutat de la începutul invaziei militare ruse, anunță stiripesurse.ro

Guvernul Spaniei a anunţat redeschiderea sediului ambasadei în Kiev. “Delegaţia consulară, condusă de ambasadoarea Spaniei în Ucraina, Silvia Cortes, a procedat la redeschiderea Ambasadei din Kiev”, a comunicat Guvernul de la Madrid. Personalul diplomatic spaniol din Ucraina fusese detaşat în Polonia din cauza invaziei militare ruse.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat că Ambasada britanică se va redeschide la Kiev de luna viitoare. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a afirmat, potrivit Sky News, că acum sunt proceduri pentru securizarea sediului din Kiev.

“Redeschidem sediul Ambasadei britanice din Kiev, iar ambasadorul Melinda Simmons va reveni în scurt timp în oraş. Securizăm clădirea în perspectiva redeschiderii”, a declarat Liz Truss.

Ministrul britanic de Externe i-a mulţumit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi poporului ucrainean pentru rezistenţa demonstrată în faţa ofensivei militare ruse, scrie stiripesurse.ro

 

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *