Controale DSVSA Dambovita in sectorul produselor alimentare

 

 

In perioada premergatoare sarbatoriloir Pascale, pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare produse prin consumul de alimente neconforme, in baza Programului de Supraveghere si Control elaborat, prezentat de catre DSVSA si aprobat in cadrul sedintei de Colegiului Prefecrural al judetului Dambovita, au fost efectuate o serie de controale in unitati de prodecere, prelucrare, depozitare si comercializare produse alimentare.

In urma controalelor efectuate au fost identificate o serie de nereguli, dupa cum urmeaza:

– manipulare, depozitare/etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare;

– lipsa dovezilor de efectuare a operatiunilor DDD;

– intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de lucru;

-depozitare necorespunzatoare a materiilor prime, etc.

– depozitare necorespunzatoare a ustensilelor si substantelor de igienizare;

– lipsa programelor se autocontrol.

Astfel, au fost efectuate un numar de 179 controale, fiind aplicate un numar de 27 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 212400 lei. De asemenea au fost confiscate 86.71 kg produse alimentare dupa cum urmeaza:

– 26.7 kg carne si produse din carne

– 60 kg produse lactate

In data de 19.04.2022 a fost efectuata o actiune de control fulger in unitatile de alimentatie publica din marile centre comerciale (mall-uri), sub coordonarea Directorului Executiv al DSVSA Dambovita. Au fost verificate un numar de 8 unitati comerciale, fiind aplicata o sanctiune contraventionala si 2 avertismente conform OG 2/2001, pentru neregulile constatate.

DSVSA Dambovita recomanda tuturor consumatorilor ca achizitionarea produselor alimentare sa se faca din unitati autorizate sanitar veterinar sau din spatii aflate sub control sanitar veterinar.

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu

 

 

sursa foto – bugetul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *