Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților (for decizional) va lua în dezbatere, marți, proiectul legislativ Pl-x nr. 52/2022 privind adoptarea OUG nr. 130/2021, ordonanță prin care au fost stopate, în decembrie, anul trecut, pentru a doua oară, majorările salariale prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, stiripesurse.ro

“Proiectul a trecut deja de Senat, fără vreo modificare pozitivă pentru familia noastră ocupațională, așa că amendamentul depus de SNPPC, privind aplicarea în integralitate a Legii 153/2017, trebuie tratat cu responsabilitate, acum, pe ultima sută de metri, de către Comisia de buget, care este și comisie de raport a Camerei și are posibilitatea să propună plenului, în cadrul dezbaterii pentru votul final, să prioritizeze importanța Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, în contextul actual, marcat de războiul care are loc nu departe de granițele României.

Așa cum am informat și în comunicatul noastru din data de 5 aprilie a.c., considerăm că amendamentul depus de către Comisia de Apărare a Camerei – care vizează o aplicare parțială a prevederilor Anexelor VI și VIII din Legea-cadru nr. 153/2017, respectiv o majorare doar cu 1/4 din diferența rămasă și actualizarea cu valoarea soldei/salariului de grad -, nu este suficient, având în vedere rata cumulată a inflației din ultimii doi ani, de peste 15%, precum și creșterile înregistrate la utlități și la principalii indici ai prețurilor de consum.

De asemenea, amendamentul în cauză nu ține cont de riscurile, incompatibilitățile și interdicțiile profesionale specifice familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

În contextul militar actual, de la Est de granița României și a Uniunii Europene, este vremea deciziilor ferme, asumate cu prioritate, în ceea ce privește familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională!”, se precizează în comunicatul SNPPC, conform stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *