Un autoturism a fost lovit de tren, la Costești, județul Argeș, după ce conducătorul auto nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere.

În jurul orei 09:30, polițiștii argeșeni au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a fost lovit de tren, la intrarea în orașul Costești, la pasajul de cale ferată situat la km CF 130+400.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești și polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș.

Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism dinspre str. Industriei spre str. Victoriei din Costești, nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată, bariera fiind coborâtă și semnalizarea acustică și luminoasă de avertizare în funcțiune, împrejurare în care acesta a fost surprins în gabaritul căii ferate și lovit de trenul care circula pe relația Craiova – Pitești.

Din fericire, conducătorul autoturismului, care se afla singur în autoturism, nu a suferit leziuni.

Locomotiva trenului a suferit avarii minore, iar după verificările preliminare și-a continuat deplasarea. Autoturismul a fost avariat în partea spate. Din verificări s-a stabilit și că autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.610 lei, după cum urmează:
– amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare a nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
– amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare acirculației cu valabilitatea I.T.P. expirată, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

sursa foto – isu arges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *