Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care producătorul de ciment Romcim SA, din Grupul CRH, intenţionează să preia compania Simbeton SRL, producător de elemente prefabricate din beton, potrivit stiripesurse.ro

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Romcim SA intenţionează să preia compania Simbeton SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

 

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

”În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a mai anunţat autoritatea de concurenţă.

Romcim SA este o companie activă în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton, având Codul CAEN 2351 – Fabricarea cimentului. Romcim deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.

Simbeton SRL este o societate care face parte din Grupul Macon, activă în domeniul producerii şi comercializării de elemente prefabricate din beton. Simbeton deţine o unitate de producţie localizată în Oradea, judeţul Bihor, care dispune de o staţie de betoane, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *