Autorităţile locale au reuşit să atragă zeci de medici la Târgoviște în ultima perioadă. De exemplu, în ultimul an, Spitalul Judeţean de Urgenţă a angajat 24 de cadre. Unii dintre aceştia au venit din județul Dâmbovița, alții din județele învecinate.

 

“Avem încă 12 colegi noi, 12 medici pe care îi vedeți, astăzi, în echipa noastră din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Acum 9 luni am adus încă 11 medici și 1 farmacist. În numai 9 luni de zile, am angajat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște 24 de cadre noi. Cred că este o performanță, în ultimii 30 de ani, pentru Spitalul din Târgoviște. Așa cum am spus dintotdeauna, prioritatea noastră, din prima zi a mandatului, este de a crea facilități și de a aduce investiții importante, și cele pe care le știți, dar și în resursa umană.
Vreau să le mulțumesc colegilor care au ales să vină la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Sunt medici care au venit de la Buzău, Caraș-Severin, Timișoara, Cluj, București și, nu în ultimul rând, dâmbovițeni de-ai noștri. Vom continua aceste concursuri. Media de vârstă a medicilor care își încep activitatea astăzi este de 36 de ani”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan

Concursurile organizate în perioada februarie – martie 2022, a făcut ca cei 12 medici specialiști să lucreze de astăzi pe compartimentele ATI, medicină de urgență, neonatologie, pediatrie, neurologie, psihiatrie, reumatologie, chirurgie orală și maxilo-facială, radiologie și imagistică medicală, oncologie, urologie, medicină legală.

“Încă din prima zi a primului mandat al meu de manager m-am ocupat de această temă, de popularea cu medici a spitalului. Este cunoscut faptul că medicul este principala persoană ca importanță în cadrul actului medical, fără a minimaliza importanța celorlalte categorii profesionale.

Încă o veste importantă pentru județul Dâmbovița, începând cu aproximativ 2 mai, vom porni și activitatea de chirurgie vasculară, ceea ce nu a fost niciodată în județul Dâmbovița. Vom colabora cu 3 medici specialiști de chirurgie vasculară. Speram să fie o activitate care să ajute foarte mult pacientul dâmbovițean, deoarece majoritatea se deplasau la Ploiești sau București”, a transmis managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *