Două noi focare de COVID-19 au fost depistate în Spitalul Municipal Câmpina şi Spitalul Municipal Ploieşti, din județul Prahova. În judeţ, incidenţa cazurilor de COVID-19 continuă să crească, iar cele mai multe din paturile de Terapie Intensivă alocate pacienţilor COVID sunt ocupate, scrie news.ro

 

Spitalul Municipal “Schuller” din Ploieşti, unde în al cincilea val al pandemiei de COVID au fost identificate în mai multe rânduri focare de boală, se confruntă din nou cu aceeaşi problemă. Vineri, autorităţile sanitare au depistat un focar la secţia de Hematologie a acestui spital, fiind infectaţi cinci angajaţi ai spitalului şi trei pacienţi.

“Cei trei pacienţi au fost izolaţi, în secţia suport COVID-19, iar cei cinci salariaţi au fost izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie”, transmite Prefectura Prahova, conform news.ro

Şi la Spitalul Municipal Câmpina a fost identificat un focar de COVID-19, în secţia de Terapie Intensivă, unde trei salariaţi au fost testaţi pozitiv la infecţia provocată de coronavirus, cu toţii fiind izolaţi la domiciliu.

Conform raportării DSP, numărul de paturi ocupate de pacienţi cu COVID-19 este de 416. În secţiile ATI sunt ocupate 23 de paturi de adulţi, din totalul de 26. În judeţ mai sunt două paturi ATI destinate copiilor cu COVID, acestea nefiind ocupate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *