Dacian Cioloș precizează într-o postare pe facebook că liderul AUR, George Simion, este cel mai bun prieten al PSD și PNL. Fostul lider USR spune că diversiunile pe care le creează sunt mereu în beneficiul vechilor partide.

“Cetățenii așteptau de la Parlament și de la ministrul Popescu explicații despre mărirea facturilor. În schimb, au primit circ și diversiuni. În loc să fie demis de premierul Ciucă, a câștigat timp cu ajutorul AUR.

Întreaga clasă politică este mulțumită de scandalul dintre George Simion și Virgil Popescu. AUR mai câștigă niște puncte în radicalizarea unei părți de electorat, PSD și PNL scapă să răspundă la întrebările grele, Virgil Popescu a devenit victima extremiștilor și scapă temporar de criticile îndreptățite, premierul Ciucă nu are nicio bătaie de cap cu demiterea unui ministru incompetent”, transmite Cioloș

Fostul lider USR precizează că singurii care pierd după această diversiune sunt cetățenii, care nu primesc niciun răspuns la dezastrul facturilor la energie, și USR, pentru că moțiunea împotriva ministrului Energiei trece cel puțin în planul doi. În mod normal, ministrul Popescu ar fi trebuit demis imediat.

Cioloș: Practica AUR din Parlament este perfectă pentru PSD și PNL

“Fără a le da apă la moară conspiraționiștilor, trebuie să admitem că existența AUR este mană cerească pentru PSD și PNL. Cele două partide au condus România pentru 30 de ani și singura lor teamă este apariția unei forțe politice adânc ancorate în societatea civilă și direct răspunzătoare cetățenilor.

Mascarada populist-violentă pe care o practică AUR este perfectă pentru PSD și PNL, pentru că pe de o parte distruge orice dorință de a intra în politică și compromite ideea de mișcare de la firul ierbii și, în același timp, nu contestă cu nimic statusul politic actual. AUR nu atacă niciodată cu adevărat PSD și PNL, dușmanii său fiind USR în politică și societatea civilă în general.

AUR este folosit azi ca să se demonstreze că orice nu e parte a PSD sau PNL este inutil, compromis și ridicol. Este un proiect de sistem prin care se distruge orice opoziție și orice legitimitate a unei mișcări din societate”, a mai transmis Cioloș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *