Europarlamentarul Victor Negrescu recurge la o procedură mai puțin obișnuită pentru promovarea integrării României în Spațiul Schengen. El susține pe pagina sa de socializare că trebuie profitat de președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene și presat pe liderii acestei țări pentru a promova interesul României de a intra în acest spațiu de granițe deschise:

”Un motiv important pentru care insist pentru o decizie privind aderarea României la spațiul #Schengen în acest semestru este că Franța, prin deținerea Președinției Consiliului UE, a propus o amplă reformă a acestei zone și crearea unui Consiliu Schengen separat de formatele existente, dedicat doar statelor ce sunt deja membre.

O astfel de reformă înseamnă schimbarea probabilă a criteriilor de aderare la spațiul Schengen și un posibil nou raport de evaluare pentru România deși țara noastră respectă deja toate condițiile tehnice și face parte din toate mecanismele specifice.

Nu abandonez lupta. De aceea i-am solicitat din nou președintelui Franței, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, ca România să fie primită în Schengen înaintea reformării sale și voi continua să insist pe această temă cu fiecare ocazie.

Vă invit și pe voi să o faceți și să susțineți campania #RomâniiMerităÎnSchengen. Urmează un nou set de scrisori către liderii europeni.”, a scris europarlamentarul PSD.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *