Poliţistul din Alexandria care a furat o mașină să meargă acasă de la o petrecere a fost pus să facă muncă de birou. De asemenea superiorii i-au retras dreptul de a mai purta și folosi armamentul din dotare.

 

“Urmare a evenimentului înregistrat în data de 29 ianuarie a.c. privind furtul unui autoturism de către un polițist din cadrul Poliției municipiului Alexandria, pentru informarea corectă a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman face următoarele precizări :

1. Probele de sânge prelevate de la polițist au fost înaintate la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din București pentru prelucrare.

2. Având în vedere gravitatea evenimentului prin care polițistului i s-a retras dreptul de a mai purta și folosi armamentul din dotare, până la finalizarea cercetărilor și clarificarea situației, polițistul va îndeplini atribuții pe linie administrativă în cadrul structurii din care face parte, fără a desfășura activități de patrulare sau alte activități operative care impun relaționarea cu cetățenii”… a transmis IPJ Teleorman

 

Reamintim faptul că un bărbat de 27 de ani, polițist în cadrul IPJ Teleorman, băut și drogat, a furat mașina unei firme de curierat pentru a merge acasă de la o petrecere.

 

“La data de 29 ianuarie a.c., polițiștii din Teleorman au fost sesizați de către angajatul unei societăți comerciale din municipiul Alexandria despre furtul unui autoturism.

Autoturismul a fost depistat în localitatea Nanov.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana care ar fi sustras autoturismul este un bărbat, de 27 de ani, polițist în cadrul Poliției municipiului Alexandria.

În urma testării, acesta avea o alcolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat și a ieșit pozitiv la substanțe psihoactive.

Bărbatul fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența unor substanțe interzise și furt calificat.

Având în vedere calitatea celui cercetat, a fost dispusă declanșarea cercetării prealabile.

Până în prezent, reprezentantul societății comerciale nu a depus plângere la unitatea de poliție, cu privire la furtul autoturismului, după ce acesta i-a fost restituit, polițistii sesizându-se din oficiu”… a transmis la acel moment IPJ Teleorman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *