Infocons a transmis o alertă alimentară pentru pateurile de porc din supermarketuri. Autoritatea menţionează faptul că produsele de acest timp sunt diluate și că ingredientul de bază este apa, iar ficatul de porc se regăsește în proporţie de doar 15%.

Astfel, potrivit ANPC, ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie la produsele analizate și care se regăsesc pe piaţa din România.

Mai multă apă decât carne
Pateul de porc este un produs consumat în cantități mari de către milioane de români dar care nu poate asigura o siguranță alimentară în contextul în care produsele comercializate pe teritoriul României sunt slab calitative.

„Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne”, precizează ANPC în comunicat.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici, se arată în document.

Pateurile din România conțin E-uri novice
Pe de altă parte nu numai conținutul mic de ficat de porc este problema principală. De exemplu majoritatea pateurilor din supermarketurile din România conțin E-uri novice.

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

sursa – national.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *