Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza localităților Pitești, Mărăcineni și Ștefănești, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie.

 

După administrarea probatoriului, în urma perchezițiilor efectuate în ziua de 25 ianuarie a.c., a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 55 de ani, din Pitești, și față de un bărbat de 36 de ani, din Mărăcineni.

 

În cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie a.c., cei în cauză au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *