Încă o rundă de negocieri posibil eșuate între sindicaliștii STB și conducerea instituției de transport public din Capitală. Liderul de sindicat Vasile Petrariu cere în continuare demisia directorului general Adrian Criț și salarii majorate. După 5 zile de proteste ilegale, sindicaliștii lasă de înțeles că tot nu renunță la grevă și se așteaptă ca fiecare depou sau autobază să ia propria decizie dacă iese pe traseu mâine.

Vasile Petrariu, lider sindical: „Nu ne opunem reformelor, eficientizării. Vrem să muncim, să fim plătiți rezonabil și să se respecte legea, a dialogului social, contractul colectiv de muncă, codul muncii. Din păcate lucrul ăsta nu s-a întâmplat.

Din păcate, am pierdut atâta timp aici, cu speranța că consiliul de administrație își va asuma o decizie care să rezolve acest conflict.

Acum vom transmite către salariați ce așteptau cu interes. Prin intermediul dvs, mulți o să ia la cunoștință de rezultat iar noi o să luăm legătura și o să informăm pe fiecare unitate în parte și vor decide.

N-au înțeles că situația de criză în care ne aflăm și care ar fi trebuit rezolvată, pentru că problema nu este neapărat la noi ca salariați, problema este a cetățenilor. Cetățenii așteaptă reluarea activității și nu avem aceste garanții”.

Adrian Ștefănescu – membru CA STB: „N-am ajuns la un consens. Am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a peformanțelor directorului general și a societății în baza unor criterii foarte bine stabilite. Acestea vor fi analizate și se va lua o decizie în funcție de acest lucru”.

Nicușor Dan le amintește șoferilor și vatmanilor că pot apela numărul unic pentru a cere ajutor autorităților, în situația în care sunt amenințați de sindicat.

Totodată, edilul a spus că abonamentele STB vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetățenii nu au putut beneficia de transportul în comun.

„Decizia STB de a prelungi abonamentele care sunt în curs. Oamenii care au pierdut 6 zile cu această greva, le va fi prelungit cu zilele pierdute.

Îi îndemn pe șoferi și pe vatmani să se gândească la copiii care merg la școală, la oamenii care merg la serviciu și care trebuie să petreacă sau în stație sau mergând pe jos mult timp în frigul de afară.
E o aventură cu riscuri care nu merită să fie asumată de un om rațional”, a declarat Nicușor Dan.

Sursa: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *