La data de 22.01.2022, Serviciul Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Giurgiu a fost sesizat telefonic de către un paznic de vânătoare de pe fondul cinegetic nr. 3 Roata de Jos, cu privire la faptul că un grup de 3 vânători au împușcat fără autorizație un iepure de câmp, în extravilanul localității Mârșa, județul Giurgiu.

În baza sesizarii, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a constat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 49 de ani, din comunele Vânătorii Mici și Bolintin Deal, județul Giurgiu și din municipiul București, care au practicat vânătoarea la speciile fazan și vulpe, în baza unei autorizații de vânătoare colectivă la grup restrâns, ocazie cu care unul dintre bărbați, respectiv cel de 49 de ani, din comuna Vânătorii Mici, județul Giurgiu a împușcat, fără drept un iepure de câmp.

S-a procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a 3 arme de vânătoare cu alice, 11 cartușe aferente și a unui exemplar din specia iepure de câmp.

În cauza, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *